2009-05-28

Pitivi dod pretriecienu


Informatīva atkāpe: Pitivi ir Python, GTK+2, Gstreamer bāzēta video rediģēšanas lietotne. Pirmsākumos tā tapa lēni un konceptuāli tika strādāts pie pakaļgala izveides - tā tapa Gnonlin, Gstreamer nelineārās rediģēšanas bibliotēka, kas šobrīd jau tiek izmantots daudz plašāk nekā tikai Pitivi (Kā piemēru varu minēt Jokosher, bet vēl kādi citi projekti izmantoja).

Šobrīd Fluendo un Collabora ir uzsaukušas katra par pārīti Pitivi izstrādātāju. Rezultāts ir acīmredzams - Pitivi 0.13, lai arī cipars necils, tas neparāda īsto darbu apjomu, kas ir izdarīts. Proti, ļoti daudz kas ir pārrakstīts, un ir veikts apjomīgs vecā koda refaktorings. Lietotne ir nenoliedzami daudz stabīlāka un ātrāka savā darbībā.

Lietojiet un pārliecinieties par to. Pieliekam Gstreamer developers Launchpad PPA arhīvu caur Sistēma => Administrēšana => Programmatūras avoti (System => Administration => Software Sources), sadaļa Trešās puses programmatūra (Thirty party....), pievienojam virknīti ko mums iedod PPA arhīva mājas lapā, aizverot apstiprinam, ka gribam atjaunināt datus un tad caur Pievienot/noņemt...(Add/Remove...) meklējam Pitivi un instalējam.

p.s. nākošā versija sola vizuālos efektus un papildus rediģēšanas maģiku.

1 komentārs:

Viesturs teica...

Tāks, un lūdzu vēl arī saiti uz PO failu...