2008-05-09

Tulkotāju bleķis #1

Šis ir pirmais ieraksts, kura mērķis ir informēt par to, kas notiek Ubuntu un vispār atklātā koda lokalizēšanas lauciņā. Zinu, daudziem ir spēcīgas jūtas (dažiem ne īpaši labā nozīmē) pret latviskotu saskarni, bet tā sacīt - ja nevēlies, nelieto :)

(Starp citu, Ubuntu ir diezgan izteikts "gļuks", ka nevar lietot anglisko interfeisu un latvisko lokāli (ne tulkojumus) bez .bashrc un draugu čakarēšanas. Grafiskajā variantā to vajadzētu iekļaut, paprovēšu pacīnīties. Bet par to vēlāk)

Esmu nodomājis pašironijas pēc arī šeit iemest par dažam labam tulkošanas jociņam, kas ir sanācis maniem kolēģiem un pašam. Šeit arī lūgšu iespējamu palīdzību tulkojuma testēšanā, it īpaši ja runa par iespējamiem Ubuntu Hardy papildinājumiem (tulkojumu atjauninājumi būs regulāri, kā arī jūlija sākumā iznāks 8.04.1, kas iekļaus jaunākos labojumus non-language-packs, t.i. instalācija, dokumentācija, utt.) . Ja esat nolēmuši piedalīties pašā Ubuntu tulkošanā VAI ja esat jau Launchpad Latvian translators komandas dalībnieks un tulkojat regulāri, ĻOTI lūdzu ievērot divas lietas:
1) Pēc iespējas izmantojiet oficiālo terminoloģiju, ko var saņemt gan no termini.laka.lv, gan no termini.lv, gan protams letonika.lv. Ja ir jūsuprāt strīdīgs termins vai tāda vispār nav, tad izmantojam termini.laka.lv diskutēšanas iespēju attiecībā uz to, vai arī iesakām jaunu terminu (ieteikumus regulāri apskata termini.laka.lv administratori);
2) Ja esat regulārs tulkotājs, lūdzu sazinieties ar mani uz pecisk pie gmail punkts com (e-pasts/Jabber). Tas ir ļoti svarīgi, jo cenšamies ieviest zināmu pārraudzību pār procesiem, kā arī dubulto pārbaudi (cits tulkotājs pārbauda jūsu tikko iztulkotās pakotnes, tādējādi samazinot kļūdu iespējamību līdz minimumam un nodrošinot vēl citas labas lietas). Var arī ierakstīt sevi pa taisno wiki.krampo.info Ubuntu tulkojumu stūrītī norādītajā formā un ik pa laikam atjaunināt datus, ko tulkojat, ko pārbaudat, utt.

Galīgi aizmirsu piemirst pašu galveno - Piesakieties Launchpad Beta testētāju komandā. Jo tad jūs varēsiet notestēt pašu jaunāko un karstāko un neapšaubāmi gaidītāko iespēju Launchpad Rozetta - meklēšanu po failos!

1 komentārs:

Anonīms teica...

tutorial masie elderly refer ninety thermoformer zeal vkius cuckoos xiaochuan distributors
lolikneri havaqatsu