2007-03-14

Ja ir problēmas ielādēties ar Ubuntu Feisty LiveCD/alternatīvo CD

Ja ir problēmas ielādēties datorā ar Ubuntu Feisty LiveCD/alternatīvo CD, un simptomos var pieskaitīt vienkāršu iekārtu neatrašanu pie alternatīvā CD, kad instalācijai ir jāatrod no kurienes instalēties, vai arī LiveCD "nosprāgšanu" pie sākuma logo ar kustīgo progresa joslu, tad zāles varētu būt šādas:

1. Ieliekam LiveCD/alternatīvo CD
2. Startējamies no tā
3. Kad sākumā piedāvā izvēlēties un sāk skaitīt sekundes tā kā tāds unabomberis, tad izvēlamies pirmo izvēlni (bet nespiežam vēl enter), nospiežam F6, lai iegūtu kerneļa parametru rindu
4. tālāk, iegūtajā rindā apakšā zem izvēlnes, starp pārējo rindu un "usplash quiet --" komandām ievietojam komandu "hw-detect/start_pcmcia=false", un spiežam ENTER

Sīkāks paskaidrojums: Feisty kernelis ir ļoti jauns (tikko no Linusa slīpmašīnas nākušais 2.6.20) un tur ir problēmas ar PCMCIA apakšsistēmu, kas interesanti izpaužas tieši sistēmās, kurām PCMCIA apakšsistēmu parasti nav (stacionārajos datoros, piemēram). Tāpēc tas ir tikai "workaround", vislabāk būtu ziņot par šādas problēmas eksistenci www.launchpad.net kļūdu ziņošanas sistēmā, vienkārši aizpildot ziņojumu. It īpaši to rekomendēju, ja šī problēma parādās, testējot jaunākos Feisty izlaidumus (Herd5, utt.) uz laptopa un šis risinājums atļauj jums ielādēties.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Ielādēties datorā? Tu jau matriksā dzīvo?

Unknown teica...

hmm ... man alternative 64-bitu versijai šāda problēma bija pat ar 6.10 ... bet par PCMCIA atslēgšanu kautkā neiedomājos ... es gāju perversāku ceļu - iestartēju instalāciju no TFPT :)