2007-03-06

Diena ar Ubuntu Feisty

Ubuntu Feisty sāk nopietni pietuvoties finiša taisnei - kā nekā mēnesis vien palicis - un daudzo programmētāju, testētāju un malā stāvētāju-fanotāju darbs sāk nest redzamus augļus. Patīkami esmu pārsteigts par Herd5 stabilitāti un salīdzinoši mazo kļūdu skaitu, kas pavid ikdienā lietojot Feisty - sāk pat pavidēt cerības, ka šī relīze būs tikpat stabīla kā Dapper un ka Ubuntu kopiena ir ņēmusi vērā Edgy diezgan "ērkšķaino" ceļu uz zvaigznēm.

Feisty Fawn tuvošanos nevar nepamanīt arī #ubuntu-lv kanālā, kur daži cilvēki - tādi kā g1gaman - jau pacentušies Herd5 "uztupināt" uz salīdzinoši ekstrēmas sistēmas - 450 Mhz, 160 MB operatīvā un 4 GB cietais disks. Firefox gan startējas 7 sekundes, bet viss ir stabīls, tikai drusku palēns. Piemetot lielāku operatīvo, sistēma pat sāka "elpot" vairāk.

Viņš arī meta izaicinājumu citiem, sak, lai uzliek Ubuntu Feisty jaunāko uz vēl švakākas kastes (lēnāks procis, atmiņa). Kubuntu Feisty arī laikam ietu cauri, ja esat KDE lietotājs.

ELs_LV
savukārt drusku papukojās, ka dažas lietas sabeigušās (foto automātiski nekačājas no aparāta) un galvenais Thunderbird pilnīgi atstiepis pekas pret mēnesi. Taču pēc updeitu veikšanas (man vismaz mājās rādija 173 atjauninājumus) viss atkal ierulēja ar nevaldāmu jaudu.

1 komentārs:

Unknown teica...

koko, ņem vērā, ka LiveCD tu nepalaidīsi - instalācija ir jāveic ar alternative CD, cik zinu.